KDV ve Kurumlar Vergisi'nde indirim gündemde

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, vergiyi tabana yayarak, vatandaşın sırtındaki vergi yükünü hafifleteceklerini açıkladı. Erdoğan, KDV ve kurumlar vergisinde indirim düşündüklerini de söyledi.

Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda milletvekillerine hükümetin yeni vergi politikasına ilişkin bazı ayrıntıları aktardı. Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, Erdoğan, hükümet olarak bu konudaki hedeflerinin, vergi yükünü asgariye indirerek vatandaşın sırtındaki yükü hafifletmek olduğunu söyledi.

Erdoğan, bunun için de vergiyi tabana yayacaklarını belirtirken, KDV ve kurumlar vergilerinde indirim düşündüklerini de söyledi ancak bu konuda daha fazla ayrıntı vermedi. Erdoğan, bakanlarından da hükümet olarak vatandaşa verdikleri taahhütleri öngörülen süreler içinde yerine getirmek için daha fazla gayret göstermelerini isterken, özellikle en önemli seçim vaadleri arasında yer alan ucuz konut ve duble yol projelerinin bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

Erdoğan, kampın dünkü bölümünde 10'ar kişilik gruplar halinde milletvekillerini kabul ederek dinledi. Erdoğan, "İçinizi dökün, rahatça konuşun" derken, milletvekillerinin ise ağırlıklı olarak bakan, bürokrat ve Meclis Grup Başkanvekilleri başta olmak üzere parti yöneticilerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.

Milletvekillerinin, "Bakanlar, bürokratlar telefonlarımıza çıkmıyor, sorunlarımızı çözmüyor, seçmenlerimize karşı mahçup oluyoruz" diye yakındıkları kaydedildi. Erdoğan'ın ise milletvekillerinin şikayetlerini dinleyip not tutmakla yetindiği belirtildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber